BOVE and the BADASS BAND

Ett trevligt kalas även för ydrebor.

På scenen BOVE and the Badass Band från Eksjö

kl. 20.00-01.00

Entré: 80 kr

Buffé: 100 kr

Buss tur & retur Eksjö 150 kr

Boka bord, välkommen!

————————————————-

 

Bove & the Badass Band är en ett band som spelar blues-bluesrock. Vår hemmabas ligger i Eksjö på sydsvenska höglandet.
Bandet startades 2011 och är en sammansättning av musiker med lite olika bakgrund. Ett gäng mogna män kan man nog säga med musiken som ett givet centrum i livet.
Premiären begav sig på Vaxblekargården och Stadsfesten i Eksjö, därefter har man bland annat medverkat i SR P4 och spelat på Bluesklubb i Hamar, Norge. Vi lirar blues förstås. Vårt sound blir av lite modernare snitt. men även annan musik finns med och då med lite bluesigare sound. Musikstilen präglas av svängig blues, både jazz- och boogieblues, med influenser från bl.a. Ian Parker, Robben Ford, B.B. King, Fabelous Thunderbirds och Nisse Hellberg. Mest är det covers men en och annan egen låt finns med på repertoaren.

Bernth Stende och Ove Ek, båda gitarr och sång träffades första gången 1974 och spelade ihop lite sporadiskt. Det första bandet bildades 1976 tillsammans med två andra Eksjö-musiker. Några olika konstellationer blev det, men mest lirade vi i The Moonshine Band som turnerade i södra Sverige under framför allt sent 80-tal. Våra vägar skildes nån gång 1990. Av en händelse strålade vi samman 2011 och upptäckte att det fortfarande funkade fint att lira tillsammans.
Ted Stenlöv, basist i bandet. Musiklärare till yrket och dessutom en alldeles utmärkt gitarrist. Ted spelar i flera andra konstellationer.
Stefan Krantz. Trummor i blodet. Lirat trummor sen barnåren. Också lirat i lite olika konstellationer.
Torbjörn Svensk hanterar keyboarden med stor kunskap o mycket känsla. Han lirar i några olika konstellationer bland annat med jazz-band.

https://www.facebook.com/bovarna